facebooktwitterfacebookmaillogin

Beweeg

LoesjeBewegen doen we allemaal elke dag, bewust of onbewust. Voor de een is bewegen heel gewoon, zonder erbij na te denken. Voor de ander is bewegen een activiteit, waarvoor energie gereserveerd moet worden. Voor iedereen binnen deze 2 uitersten willen we bij de pijler Bewegen aandacht vragen.
Ons doel daarbij is dat Bewegen energie oplevert, mensen met elkaar verbindt en dat bewegen kan leiden tot bewustwording, als onderdeel van een gezond leven.

Bewustwording, gezond leven, energie, activiteit, bewegen;  Hoe vertalen we deze woorden naar haalbare doelstellingen waarin elke bewoner van Wijchen zich kan herkennen.

Als deelnemers van de pijler Beweeg hebben wij uit bovenstaande overdenkingen de volgende doelen gesteld voor de bewoners van onze gemeente.

Aangezien bewegen voor iedereen een andere invulling heeft, richten wij ons als pijler Beweeg op 3 groepen,  Jongeren – Volwassen – Ouderen, zodat er voor ieder wat wils is.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan onze pijler Beweeg, om Wijchen de gezondste gemeente van Nederland te maken?  Stuur dan een e-mail naar: info@wijchengezond.nl

Actueel

 

Actueel nieuws

sep 14, 2016
Categorie: Beweeg

Over een kleine twee weken is het zover. Dan start op De Markt in Wijchen om 12.00 uur de 2e Gezondheidsdag. Komt u ook een bezoek brengen aan de Gezondheidsdag? De toegang is gratis. Burgemeester Hans Verheijen opent de Gezondheidsdag en geeft tevens het startsein voor de Fietstocht georganiseerd door WijchenGezond.

mei 26, 2016
Categorie: Beweeg
Vanuit de pijler beweeg organiseren wij op zondag 25 september voor de 2e maal een Wijchense gezondheidsdag op de markt in Wijchen.
jun 19, 2015
Categorie: Beweeg
Op zaterdag 18 april jl. werd na de maandelijkse wandeling door Wijchen Gezond, een presentatie gehouden verzorgd door Marieke Jansen-Wintjes, bekkenfysiotherapeute van Fysio Fit Wijchen en Bernadette Pieterse van Hart for Her met als thema “Bekkenbodembewust Bewegen”. Dit werd zoals gewoonlijk gehouden in 'Het Kompas' in Wijchen Noord.
jun 11, 2015
Categorie: Beweeg
Op 30 mei was er Gezondheidsplein op de markt in Wijchen. De EHBO vierde haar 60 jarig bestaan met een informatieve markt waar bewegen, sociale contacten en gezonde voeding centraal stonden.
aug 25, 2014
Categorie: Beweeg

WijchenGezond, zal tijdens de Leurse jaarmarkt op zondag 7 September aanwezig zijn met een actief programma voor Jong en Oud(er). Er zal informatie verstrekt worden over het doel van Wijchen Gezond en door middel van een aantal beweegactiviteiten zal Sport en Bewegen op een creatieve manier op de kaart gezet worden.

lijn

De vier pijlers waarmee gewerkt wordt:

lijn