facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
mrt 21, 2017

Nationale Diabetes Challenge in Wijchen!!!


Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9200,-. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. Wij gaan ze daarbij helpen.

Marian Nillesen POH en leefstijlcoach van de Huisdokter doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Samen met Astrid Holweg (diëtist), Mijke ter Welle (fysiotherapeut) en Elise Derks (Derkssport en de Go4Fit vestigingen), allen van WijchenGezond.  

De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Het doel is om vanaf donderdag 11 mei in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitend evenement op 30 september. Tijdens wekelijkse wandelingen wandelt een zorgverlener van onze organisatie mee. Tijdens het afsluitend festival komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.

Op 13 april om 19.30 ​uur ​organiseert WijchenGezond een informatieavond over de diabetes challenge bij De Huisdokter. De avond is van 19.30 tot 21.00 uur. Iedereen die interesse heeft is welkom. De ruimte is open vanaf 19.00 uur, stuur svp een mail naar Marian (marian@dehuisdokter.nl)  indien je wilt komen.

We gaan iedere donderdag om 16.30 uur wandelen  met vertrek vanuit  de parkeerplaats van Derkssport op de Homberg 2996..

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen.

Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org.
Meedoen? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wijchengezond

Wij hopen op een groot aantal inschrijvingen, zodat wij op een positieve en gezellige manier iedereen in beweging krijgen!

Indien u meer informatie wenst over de Wijchense Diabetes challenge, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met 

Marian Nillesen marian@dehuisdokter.nl
Astrid Holweg info@astridholweg.nl
Mijke ter Welle mijke@fysioplusthuis.nl  
Elise Derks  info@derkssport.nl

Samen voor de gezondste gemeente!

In Wijchen is er sinds 2013 een serieuze ambitie ontstaan om van Wijchen de gezondste gemeente van Nederland in 2018 te maken. Doe ook mee, want samen kunnen we dit doel bereiken! Wijchen Gezond bestaat uit vier pijlers met vele  enthousiaste en actieve Wijchenaren. Deze pijlers zijn: Beweeg, Voeding, Reflectie en Passie & Verbind.

marian@dehuisdokter.nl

lijn