facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
mei 2, 2014

Wijchen Gezond Slowfoodmarkt 2014


Op de Nationale Molendag zaterdag 10 mei organiseert WijchenGezond een Slowfoodmarkt met het thema Brood rondom de Wijchense Molen.

De volgende activiteiten zullen plaatsvinden:Poster slow food markt

  • Wijchen Gezond met de pijlers Eet Verstandig, Beweeg, Verbind, Reflecteer en Leef met Passie (www.wijchengezond.nl)
  • Pannenkoeken bakken door de molenaar en door Piet Kramer, deelnemer van de pijler Voeding van WijchenGezond. Piet is in zijn actieve leven chef-kok geweest en zal zijn ervaring vertellen van 10 kilo afvallen.
  • Woonzorgboerderij de Hagert: honing, groente, kruiden (www.dehagert.nl)‎
  • Kaasboerderij/landwinkel De Diervoort: diverse soorten kaas en zuivelproducten, eieren van het Scharrelnest (http://diervoort.nl)
  • Inspiratiecafé Wijchen: een plek voor mensen die op zoek zijn naar verdieping, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. (http://inspiratiecafewijchen.nl)‎
  •  Lezing over Mesologie ("vervult een rol tussen reguliere en alternatieve gezondheidszorg") door een mesoloog/acpuncturist van mesologie-Nijmegen (www.mesologie-nijmegen.nl).

De slowfoodmarkt wordt gehouden bij de Wijchense molen op zaterdag 10 mei van 11 tot 15 uur.

Actueel

Deelnemerslijst Eet verstandig

Actueel nieuws

aug 2, 2018
Categorie: Eet Verstandig
Het Gezondheidsfestival van WijchenGezond is de ideale plek om een enthousiaste en bewuste doelgroep persoonlijk te ontmoeten! Op 30 september 2018 organiseert WijchenGezond het Gezondheidsfestival. Een evenement om uw doelgroep persoonlijk te bereiken. Een van de onderdelen van het festival is de Gezondheidsmarkt  die voor de 3e keer plaatsvindt.
dec 23, 2015
Categorie: Eet Verstandig
Op 9 juli 2015 heeft de subgroep ‘(H)eerlijke (informatie over) voeding van de pijler Eet Verstandig het eerste suikerbord aangeboden aan onze burgemeester. Dit suikerbord is ontwikkeld om inwoners van onze gemeente bewust te maken van de hoeveelheid (verborgen) suikers die we binnen krijgen via veelgebruikte dranken. Daarbij wordt ook vermeld hoeveel beweging daar tegenover staat om deze calorieën weer te verbranden.
mrt 25, 2015
Categorie: Eet Verstandig

Wijchen Gezond Café, 21-03-2015
Bekijk hier de presentatie 'Zin en Onzin van Voedingssupplementen'.

nov 10, 2014
Categorie: Eet Verstandig

Op zaterdag 9 mei 2015, de Nationale Molendag 2015, gaan wij weer een Slowfoodmarkt bij de Wijchense molen houden.

Slowfoodmarkt verslag 9 mei 2015

mei 12, 2014
Categorie: Eet Verstandig
De slowfoodmarkt bij de Wijchense molen was een succesvolle en gezellige dag! De eerste gelegenheid waar ook de nieuwe T-shirts gedragen konden worden, met veel dank aan ZZG en Charo.
 
 
mei 2, 2014
Categorie: Eet Verstandig
Op de Nationale Molendag zaterdag 10 mei organiseert WijchenGezond een Slowfoodmarkt met het thema Brood rondom de Wijchense Molen.

lijn

De vier pijlers waarmee gewerkt wordt:

Eet verstandig

eet verstandig - appel

Voeding is een dagelijkse bron van benodigde energie, maar ook een bron van genot en bevrediging. Via de voeding neemt ons lichaam vanuit de darmen stoffen op die nodig zijn voor groei, beweging, voortplanting en onderhoud. Als je je bedenkt, dat ons lichaam iedere zeven jaar totaal opnieuw Lees meer ...

Waar kan ik terecht?

Beweeg

beweeg

Bewegen doen we allemaal elke dag, bewust of onbewust. Voor de een is bewegen heel gewoon, zonder erbij na te denken. Voor de ander is bewegen een activiteit, waarvoor energie gereserveerd moet worden. Voor iedereen binnen deze 2 uitersten willen we bij de pijler Bewegen aandacht vragen. Lees meer >>

Waar kan ik terecht?

Reflecteer & passie

refelctie en passie

Een koning laat een groep blinde mensen uit de stad naar het paleis brengen waar een olifant ze op staat te wachten. De blinde mensen worden gevraagd om te omschrijven wat het is dat ze voelen. Toen de blinde mannen ieder een deel van de olifant hadden gevoeld, vroeg de koning aan ieder van hen: Lees meer ...

Waar kan ik terecht?

Verbind

verbind

In de pijler “VERBIND” willen we samen komen en samen brengen. Een van de pijlers waarop een gezonde gemeenschap rust, is de mate waarop mensen met elkaar verbonden zijn en een intentie en een levensdoel  delen. We willen voorbeeld zijn van zo’n gemeenschap en zo een platform voor iedere. Lees meer...

Waar kan ik terecht?

lijn