facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
nov 15, 2017

Professionals gezocht voor bijdrage aan project Wijchen Gezond / bibliotheek Wijchen


Beste betrokkenen bij Wijchen Gezond.

Sinds ongeveer een jaar spant een werkgroep van Wijchen Gezond zich in om  de samenwerking tussen Wijchen Gezond en de bibliotheek in Wijchen uit te breiden met gezamenlijke initiatieven en activiteiten. Eén daarvan was een model uit te werken zoals toegepast in Nieuwegein. Na de nodige hobbels genomen te hebben is er sinds heel kort een hoopvolle ontwikkeling om de samenwerking echt te gaan uitvoeren.

We kunnen verder werken aan dit project doordat de bibliotheek gaat samenwerken en ondersteund wordt door NBD-biblion, een service partner die landelijk openbare bibliotheken ondersteunt. Fiat is gegeven door B en W van Wijchen.

De eerste actie wordt een pilot  "Fit door het leven" en de doelgroep waarop ze zich gaan richten zijn 'hoogopgeleide ouderen in Wijchen'.

NBD-biblion heeft bedrijf Holland Food uit Wijchen (gespecialiseerd in gezonde voeding voor ouderen), gekoppeld aan de bibliotheek. Zij nemen kosten voor het project, onder andere de PR voor hun rekening.

Wijchen Gezond wordt gezien als  de belangrijkste partner van de bibliotheek, om samen deze pilot te gaan uitvoeren. We zijn op zoek naar professionals die een bijdrage willen leveren.

Een leven lang fit!

8 februari 2018, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Wijchen

Kosten: € 12,50

Deze praktische workshop is samengevoegd met de lezing: Het effect van verantwoorde voeding. Op 8 februari krijgt u vanuit verschillende expertises nog meer praktische tips, zodat u zelf aan uw gezondheid bij kunt dragen. De workshop begint om 20.00 uur.

Een leven lang fit!

De gebruikelijke definitie van gezondheid van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uit 1948 is volledig vrij zijn van lichamelijk, psychisch en sociaal ongemak – wat in het dagelijkse leven praktisch onmogelijk is.  

Kunnen we dit niet beter vanuit de positieve kant benaderen, vanuit de kracht van ieder individu? Tijdens de workshop ‘Een leven lang fit!’ op 8 februari om 20:00u in de Bibliotheek Wijchen kunnen we hier samen achter komen. Experts Marian Nillesen, Joosje van Tartwijk, Fenny van de Bovenkamp en Thom May nemen u mee op weg naar een vitalere versie van uzelf, uitgaande van uw eigen kracht en mogelijkheden. U verlaat de workshop met praktische tips die u de volgende ochtend meteen toe kunt passen. Bent u erbij?  

lijn