facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
mrt 25, 2014

WijchenGezond cafe met als thema (h)eerlijke voeding


Op 15 maart was er weer een geslaagde ochtend bij het WijchenGezond cafe. Na een heerlijke wandeling was het onderwerp deze keer (h)eerlijke voeding. Op veler verzoek bijgaand de presentatie van de ochtend en de recepten van de gezonde koekjes voor bij de koffie.

Adressen/websites voor afhaaladressen van biologische voeding; www.2linden.nl (met afhaaladres in Wijchen); de vitatas (hiervoor kunnen mensen zich aanmelden bij De Goudrenet in de passage en Odin (dit loopt via groenteboer Van Eldik in Wijchen-Zuid).

Gezonde koekjes

Ingrediënten:
100 gram gedroogde ongezwavelde abrikozen of dadels of vijgen
100 gram noten of amandelmeel
1 eetlepel olijfolie of enkele druppels water.
Garnering:
gemalen kokos of cacao of notenmeel
 
Bereiding:
Doe het kleingesneden fruit in de blender en maal het tot tot puree.
Maal de noten in een molentje of gebruik amandelmeel en meng dit met de fruitpuree.
Voeg enkele druppels water of een lepel olijfolie toe en meng dit ook goed door elkaar.
Maak nu bolletjes en rol ze nog even door de gemalen kokos of cacao of notenmeel.
Laat ze een uurtje in de koelkast opstijven.
Ze zijn afgedekt enkele dagen in de koelkast te bewaren.....

Dadel-noten-kokos-balletjes

Ingrediënten:
300 gr dadels
50 gr hazelnoten
100 gr pecannoten
geraspte kokos
evt 10 ml water

Bereiding:
Maal de noten in de keukenmachine eerst beetje grof fijn. Voeg daarna de dadels toe. Mix het totdat het een bal wordt in de keukenmachine of dat het in elk geval een massa is waar je balletjes van kunt maken en blijven plakken. Voeg evt wat water toe als de balletjes niet goed genoeg in elkaar blijven. Draai van de hele massa balletjes en rol ze door de kokos. Plaats ze in de koelkast om op te stijven en bewaar ze ook in de koelkast.

Variaties: voor dadels kun je ook andere (zon)gedroogde, ongezoete Zuid-vruchten gebruiken, zoals gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen. Voor de noten kun je ook variëren met andere ongebrande en ongezoute noten zoals walnoten en hazelnoten en eventueel wat geraspte pure chocolade toevoegen (minimaal 72%).

Download de presentatie hier.

 

lijn