facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
apr 25, 2018

Nationale Diabetes Challenge in Wijchen!!!


Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9200,-. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. Wij hebben het initiatief genomen om gezamenlijk te gaan wandelen.

Vanuit WijchenGezond  en uw huisartsenpraktijk organiseert Marian Nillesen POH en leefstijlcoach  samen met Jolanda Smits (POH), Astrid Hollweg (diëtist), Connie Vissers (diëtist), Mijke ter Welle (fysiotherapeut) en Elise Derks (Derkssport en de Go4Fit vestigingen), deze Nationale Diabetes Challenge voor de gemeente Wijchen. Alle huisartsenpraktijken zijn hierbij uitgenodigd om mee te doen!

De NDC is een wandelevenement bedoeld om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom ! Het doel is om in ongeveer 20 weken te trainen naar een afsluitend evenement op 29 september.

  • Op maandag 7 mei om 19.30 uur organiseren we een informatieavond over de diabetes challenge in ‘t Kompas in Meander, Passedwarsstraat 69b Wijchen.
  • De avond is van 19.30 uur tot 21.00 uur. Iedereen die interesse heeft is welkom. De ruimte is open vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Marian Nillesen (marian@dehuisdokter.nl) of door te bellen met  06 – 46 79 76 01.
  • Vanaf donderdag 17 mei gaan we iedere donderdag van  16.30 uur tot 17.30 uur wandelen.  We vertrekken vanaf de parkeerplaats van Derkssport op de Homberg 2996.
  • Afsluitend evenement op 29 september 2018.

Wij hopen op een groot aantal inschrijvingen, zodat wij op een positieve en gezellige manier iedereen in beweging krijgen!

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. De resultaten van de NDC in 2016 en 2017 lieten zien dat deelnemers gezonder werden en zich fitter en prettiger gingen voelen. Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org

Meedoen? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wijchengezond

Samen voor de gezondste gemeente!
In Wijchen is er sinds 2013 een serieuze ambitie ontstaan om van Wijchen de gezondste gemeente van Nederland in 2018 te maken. Doe ook mee, want samen kunnen we dit doel bereiken! Wijchen Gezond bestaat uit vier pijlers met vele  enthousiaste en actieve Wijchenaren. Deze pijlers zijn: Beweeg, Voeding, Reflectie en Passie & Verbind.

Jouw WijchenGezond

Jouw WijchenGezond

Virtueel Leefstijlcentrum App Tutorial

Facebook

Flyer

Nieuws

jan 9, 2019
Categorie: General
WijchenGezond is dankbaar te kunnen melden dat de medewerkers van de supermarkt Jan Linders in Wijchen Homberg ‘Wijchen Gezond’ hebben gekozen te adopteren als lokaal goed doel voor 2019.
jul 11, 2018
Categorie: General
Het Gezondheidsfestival van WijchenGezond is de ideale plek om een enthousiaste en bewuste doelgroep persoonlijk te ontmoeten! Op 30 september 2018 organiseert WijchenGezond het Gezondheidsfestival. Een evenement om uw doelgroep persoonlijk te bereiken. Een van de onderdelen van het festival is de Gezondheidsmarkt  die voor de 3e keer plaatsvindt.

lijn

De vier pijlers waarmee gewerkt wordt:

Eet verstandig

eet verstandig - appel

Voeding is een dagelijkse bron van benodigde energie, maar ook een bron van genot en bevrediging. Via de voeding neemt ons lichaam vanuit de darmen stoffen op die nodig zijn voor groei, beweging, voortplanting en onderhoud. Als je je bedenkt, dat ons lichaam iedere zeven jaar totaal opnieuw Lees meer ...

Waar kan ik terecht?

Beweeg

beweeg

Bewegen doen we allemaal elke dag, bewust of onbewust. Voor de een is bewegen heel gewoon, zonder erbij na te denken. Voor de ander is bewegen een activiteit, waarvoor energie gereserveerd moet worden. Voor iedereen binnen deze 2 uitersten willen we bij de pijler Bewegen aandacht vragen. Lees meer >>

Waar kan ik terecht?

Reflecteer & passie

refelctie en passie

Een koning laat een groep blinde mensen uit de stad naar het paleis brengen waar een olifant ze op staat te wachten. De blinde mensen worden gevraagd om te omschrijven wat het is dat ze voelen. Toen de blinde mannen ieder een deel van de olifant hadden gevoeld, vroeg de koning aan ieder van hen: Lees meer ...

Waar kan ik terecht?

Verbind

verbind

In de pijler “VERBIND” willen we samen komen en samen brengen. Een van de pijlers waarop een gezonde gemeenschap rust, is de mate waarop mensen met elkaar verbonden zijn en een intentie en een levensdoel  delen. We willen voorbeeld zijn van zo’n gemeenschap en zo een platform voor iedere. Lees meer...

Waar kan ik terecht?

lijn