facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
mrt 26, 2019

Iedere stap telt… naar een betere gezondheid !


In Wijchen gaat Wijchen Gezond samen met de huisartsenpraktijken weer mee doen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. We nodigen u uit om vanaf half mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km. Het is overigens vrijblijvend,maar wel erg leuk, om naar het festival te gaan.

Informatieavond

Op donderdag 9 mei organiseert Wijchen Gezond een informatieavond over de diabetes challenge in de bibliotheek, Campuslaan 6 in Wijchen. Iedereen die interesse heeft is welkom. De avond begint begint om 19.30 uur tot 21.00 uur.

Graag hiervoor aanmelden via: Marian@dehuisdokter.nl

Start wekelijks wandelen

Vanaf donderdag 16 mei gaan we wekelijks iedere donderdag wandelen van 18.30 uur tot 19.30 uur vanaf het Mozaïek aan de Campuslaan 6 in Wijchen.

De organisatie is in handen van Marian Nillesen, POH en leefstijlcoach, Jolanda Smits, POH, Mariken Scholten POH, Astrid Holweg, Connie Visser en Melina van Rossum diëtisten en Ans Rensen, wandelcoach.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/Wijchengezond

In 2017 en 2018 heeft Wijchen Gezond met een enthousiaste groep mee gedaan. Er is vanuit deze groep weer veel animo om ook dit jaar weer mee te doen. Het is vooral ook gezellig, gezond en je doet nieuwe contacten op.

Indien u meer informatie wenst over Nationale Diabetes Challenge, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met Marian Nillesen via marian@dehuisdokter.nl of tel nr 06-46797601. Graag aanmelden voor deze avond.

met vriendelijke groet, 

Marian Nillesen, POH en leefstijlcoach, Jolanda Smits, POH, Mariken Scholten POH, Astrid Holweg, Connie Visser en Melina van Rossum diëtisten en Ans Rensen, wandelcoach. 

Nieuws

mrt 26, 2019
Categorie: General
In Wijchen gaat Wijchen Gezond samen met de huisartsenpraktijken weer mee doen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. We nodigen u uit om vanaf half mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.
jan 9, 2019
Categorie: General
WijchenGezond is dankbaar te kunnen melden dat de medewerkers van de supermarkt Jan Linders in Wijchen Homberg ‘Wijchen Gezond’ hebben gekozen te adopteren als lokaal goed doel voor 2019.

lijn

De vier pijlers waarmee gewerkt wordt:

Eet verstandig

eet verstandig - appel

Voeding is een dagelijkse bron van benodigde energie, maar ook een bron van genot en bevrediging. Via de voeding neemt ons lichaam vanuit de darmen stoffen op die nodig zijn voor groei, beweging, voortplanting en onderhoud. Als je je bedenkt, dat ons lichaam iedere zeven jaar totaal opnieuw Lees meer ...

Waar kan ik terecht?

Beweeg

beweeg

Bewegen doen we allemaal elke dag, bewust of onbewust. Voor de een is bewegen heel gewoon, zonder erbij na te denken. Voor de ander is bewegen een activiteit, waarvoor energie gereserveerd moet worden. Voor iedereen binnen deze 2 uitersten willen we bij de pijler Bewegen aandacht vragen. Lees meer >>

Waar kan ik terecht?

Reflecteer & passie

refelctie en passie

Een koning laat een groep blinde mensen uit de stad naar het paleis brengen waar een olifant ze op staat te wachten. De blinde mensen worden gevraagd om te omschrijven wat het is dat ze voelen. Toen de blinde mannen ieder een deel van de olifant hadden gevoeld, vroeg de koning aan ieder van hen: Lees meer ...

Waar kan ik terecht?

Verbind

verbind

In de pijler “VERBIND” willen we samen komen en samen brengen. Een van de pijlers waarop een gezonde gemeenschap rust, is de mate waarop mensen met elkaar verbonden zijn en een intentie en een levensdoel  delen. We willen voorbeeld zijn van zo’n gemeenschap en zo een platform voor iedere. Lees meer...

Waar kan ik terecht?

lijn