facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
mei 21, 2014

WIJCHEN GEZOND CAFÉ, "Herstellen: wat herstel je, en wanneer herstel je iets"


Uitnodiging  WIJCHEN GEZOND CAFÉ
Op zaterdag 21 juni 2014 organiseert Wijchen Gezond voor de 6e keer een wandeling waarin het thema "Herstellen: wat herstel je, en wanneer herstel je iets" centraal zal staan.

Om 9:30 uur wordt de samenkomst geopend met een welkomstwoord en een introductie op het thema door de Pijler Verbind aan de Passedwarsstraat 69B in Wijchen Noord.

In de introductie worden de deelnemers gespreksstof aangereikt voor tijdens de wandeling, welke aansluitend zal starten.

Na ongeveer een uur in de buitenlucht, waarin u allen de mogelijkheid heeft, om aan de hand van het thema 'Herstellen',  met elkaar in verbinding te komen door ideeën en ervaringen met elkaar te delen, eindigt de wandeling wederom bij ontmoetingscentrum 'Het Kompas'.

Onder het genot van een kop koffie of een kop thee zal dhr. Johan de Kievit u allen met zijn enthousiasme aansteken als hij vertelt over de komst van een Repaircafé, hier in Wijchen.

In het kader van Wijchen Gezond: de gezondste gemeente van Wijchen is de komst van een Repaircafé onmisbaar.

Johan de Kievit zegt hierover in eigen woorden:

" De “winst” van een Repaircafé is naar mijn mening te vangen in twee zaken, namelijk milieuwinst en maatschappelijk winst. Door minder weg te gooien besparen we op kosten van de afvalverwerking en besparen we op grondstoffen. Dat is de milieuwinst! Dat mensen met elkaar reparaties doen, is gezellig en al doende leer je mensen kennen. Dat is de maatschappelijke winst!"

Graag nodigen we jong en oud uit om mee te wandelen, ook  mensen die  met een rollator of ander hulpmiddel lopen. Er is begeleiding aanwezig! Wanneer  u bewoner van de Waaij, de Pas, de Oogst of de Meander bent en u wilt vanaf uw voordeur begeleid worden tijdens het lopen, kunt u zich vóór 18 juni bij Corry Custers (tel: 0624675845) aanmelden.

Zou u zich voor 19 juni willen aanmelden indien u iemand wil begeleiden die wat moeilijker ter been is.

Heeft u al vaker meegewandeld? Neem 21 juni eens iemand mee die weinig beweegt en die u  wilt laten ervaren hoe heerlijk  wandelen en hoe informatief het Wijchen Gezond Café kan zijn!

Wijchen Gezond is een initiatief van bewoners en professionals in en uit Wijchen die met elkaar de uitdaging aangaan om van Wijchen in 2018 de gezondste gemeente van Nederland te maken. Er zijn 4 pijlers waar we ons op richten nl. Voeding, Beweging, Verbinding en Passie. Op de website van www.wijchengezond.nl vindt u meer informatie over dit initiatief en de agenda met activiteiten.

De pijler Verbinding organiseert deze ochtend, en hoopt dat u komt binnenlopen voor een eerste kennismaking met dit geweldige initiatief, of natuurlijk om wederom een leuke ochtend te ervaren.

Bent u óók al enthousiast over dit initiatief? U doet Wijchen Gezond Café  een groot plezier als u uw enthousiasme deelt met anderen zodat er nog meer mensen op de hoogte zijn.

Deelname is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Koffie of thee tegen betaling van €1,-

Contact
wijchengezond@gmail.com
www.WijchenGezond.nl
www.facebook.com/WijchenGezond

lijn