facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
nov 27, 2014

Fitste klas van Wijchen, 2014


Onlangs hebben de eerstejaars leerlingen van het Maaswaal College en het PRO College een test af moeten leggen tijdens de gymlessen. Hierbij kwamen verschillende kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen onderdelen aan bod. Wat zij nog niet wisten was dat zij mee gingen doen aan een wedstrijd, namelijk “Wie is de fitste klas van Wijchen”?

Fitste klasVier weken later gaan zij deze test nogmaals uitvoeren. In de tussentijd hebben zij de gelegenheid om vrijblijvend te trainen bij Go4Fit Basic gevestigd aan de Campuslaan in Wijchen. Door middel van relevante oefeningen worden zij onder begeleiding getraind met als doel: de fitste klas van Wijchen worden!

De winnaar van dit project mag met heel de klas een dag waterskiën bij Waterskicentrum de Berendonck. Dit project is in samenwerking met Wijchen Fitste klasGezond, Maaswaal en PRO College en Go4Fit Basic.

Uit onderzoek is gebleken dat sport talenten blijven sporten zodra ze op de middelbare school zitten. In tegenstelling tot de talenten, vallen recreatieve sporters sneller af, deze groep noemt men de sport verlaters.
Door het project “De fitste klas van Wijchen” brengen we de kinderen in aanraking met sporten, in dit geval fitness, Fitste klasna schooltijd. Ze hebben reeds kennis gemaakt met het fitness centrum Go4Fit Basic wat op steenworp afstand ligt van de school. Hierdoor ligt de drempel een stuk lager. Door middel van het project hopen wij te bewerkstelligen dat vooral de recreatieve sporters ze blijven sporten tijdens hun middel school periode.

Sportende kinderen fitte kinderen.Fitste klas

 

 

 Fitste klas

lijn