facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
dec 8, 2014

Deelnemers WijchenGezond collectief ambassadeur Wij Wijchen


Op zaterdag 10 januari 2015 melden circa 50 deelnemers van WijchenGezond zich collectief aan bij Wij Wijchen voor de wijk waar ze wonen. Daarmee willen ze ambassadeurs zijn van dit fraaie project en de buurtverbinders een helpende hand toesteken door het aandragen van content voor de website.

Wij Wijchen start in het nieuwe jaar

Begin februari 2015 gaat de Wijchense variant van Mijnbuurtje, Wij Wijchen, de lucht in. Vanaf dat moment is het mogelijk om elkaar te ontmoeten op een digitaal buurtplein. Dat is iets als facebook, maar dan met je buurtgenoten. Een aantal buurten, wijken en dorpen krijgen een eigen online dorpsplein waarop je alles ziet dat er in je buurt is: hulpvraag en hulpaanbod maar vooral ook nieuwtjes, spullen te leen of te koop, winkels, agenda, gemeentenieuws en veel meer. Bewoners hebben ook spullen en voorzieningen nodig. Daarom plaatsen bedrijven en organisaties hier ook informatie over hun producten en diensten. Deze veelzijdigheid zorgt voor veel levendigheid.

Buurtverbinders

Een aantal Wijchenaren heeft zich aangemeld als ´lokale buurtverbinder´. Zij zorgen ervoor dat zowel online als ‘op straat’ mensen in de buurt zich meer met elkaar verbinden en optimaal de al aanwezige bronnen in de buurt gebruiken. Ze beheren het online dorpsplein waarop bewoners, bedrijven en organisaties zelf hun informatie plaatsen. De buurtverbinders hebben een opleiding gevolgd waarin ze alles geleerd hebben over online buurtcommunicatie.

Deelnemers WijchenGezond worden ambassadeurs van Wij Wijchen.

De deelnemers van WijchenGezond dragen dit initiatief een warm hart toe omdat het past in de filosofie van WijchenGezond. Kort gezegd is dat de gezondheid van iemand niet alleen bepaald wordt door hoe het met je lichaam gaat, maar hoe je je voelt: ben je happy met je huis, woon je met plezier in je buurt en heb je contact met je buurgenoten. Een digitaal buurtplein kan je contacten verbreden en kan er voor zorgen dat je je thuis voelt in je buurt of wijk. De deelnemers van WijchenGezond willen dit initiatief graag ondersteunen en melden zich collectief aan.

Op zaterdag 10 januari 2015 gaan we ons aanmelden. De buurtverbinders van WijWijchen, Eric Hendriks van het bedrijf Mijnbuurtje.nl en Lucas van Horck van de gemeente Wijchen zullen ook aanwezig zijn.

We nodigen alle inwoners van Wijchen uit hetzelfde te komen doen. Dat kan ook op de volgende twee zaterdagen, 17 en 24 januari. ‘Same time same place’.

  • Reserveer in je agenda: zaterdag 10 januari 2015. Tot volgend jaar!.
  • Locatie: de “oude” bibliotheek.
  • Tijdstip: 16.00 tot circa 17.30 uur.
  • Meenemen indien mogelijk: je eigen laptop, Ipad of smartphone. Heb je die niet beschikbaar? Geen nood, je kan altijd gebruik maken van de laptop van een andere deelnemer.

Deelnemers van Pijler Verbind, WijchenGezond.

lijn