facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
mrt 25, 2015

Uitnodiging bijeenkomst online leefstijlcentrum


WijchenGezond: online leefstijlcentrum uitnodiging voor kick-off bijeenkomst 31 maart 2015; Ontwikkel mee aan het online leefstijlcentrum en help zo mee aan een gezonder Wijchen.

Beste deelnemer, meedenker, klankborder van WijchenGezond en andere belangstellenden,

Ontwikkel mee aan het online leefstijlcentrum en help zo mee aan een gezonder Wijchen

Het initiatief WijchenGezond zoekt Wijchenaren die mee willen helpen aan de verdere ontwikkeling van een virtueel leefstijlcentrum. Dit online leefstijlcentrum heeft als doel je op weg te helpen naar een gezondere leefstijl. Dat kan bijvoorbeeld een website zijn of een app. Het virtueel leefstijlcentrum bestaat nog niet. We zitten hiermee nog in de ontwikkelfase. Voor de realisatie is de hulp van de inwoners van Wijchen nodig die hierin mee willen denken, ontwikkelen en testen.

Een virtueel leefstijlcentrum kan bijvoorbeeld bestaan uit een website of een app voor je mobiele telefoon, maar het kan ook iets zijn dat zorgt voor een gedragsverandering zoals kiezen voor de trap terwijl daarnaast een roltrap ligt. Of een combinatie van verschillende middelen kan samen het virtueel leefstijlcentrum vormen.
In de afgelopen maanden is er al gesproken met diverse inwoners van Wijchen over de eisen waaraan een online leefstijlcentrum moet voldoen. Uit deze sessies bleek dat het belangrijk was om op laagdrempelige wijze informatie te geven. Eigenschappen zoals onderling contact, verbondenheid en de aanwezigheid van (zorg)professionals waren belangrijke succesfactoren. Ook zouden de betrokkenen graag willen zien dat het middel de deelnemer prikkelt en laat zien wat zijn vorderingen op weg naar een gezondere leefstijl zijn.
Met deze kennis gaat de bouw van het virtueel leefstijlcentrum nu een volgende fase in. We willen verschillende mogelijke oplossingen en middelen verder uitwerken en deze vervolgens laten testen door deelnemers. Hun mening, ervaring en inbreng helpen de ontwikkelaars om tot het uiteindelijk ontwerp van het virtueel leefstijlcentrum te komen.

Start bijeenkomst test-app 31 maart 2015
Dinsdagavond 31 maart is er een kick-off bijeenkomst voor Wijchenaren die het leuk vinden om een maand lang een proef-app te gaan uitproberen. Tijdens deze avond ontvang je alle informatie die je nodig hebt om in de maand april bijvoorbeeld twee of drie keer per week de test-app te gaan gebruiken. De meest actieve tester wacht een mooie verrassing.

Je kunt je voor deze avond aanmelden door een e-mail te sturen naar info@wijchengezond.nl. Ook wanneer je vooraf vragen hebt, kun je dit e-mail adres gebruiken. Weet je iemand in je omgeving die dit leuk vindt om te doen, dan is deze persoon uiteraard ook van harte uitgenodigd!

Met vriendelijke groet,

Namens het projectteam van het Virtueel Leefstijlcentrum van Wijchen Gezond,
Patricia Bender, Marja Flinterman en Jasper Jeurens

lijn