facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
jun 11, 2015

Wijchen Gezond Café: Armoede in Wijchen ?! Wat betekent dat voor de gezondheid?


Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert WijchenGezond (de pijler “Verbind”) ,  voor de 17e keer een wandeling en een interactieve presentatie waarin het thema  “Armoede in Wijchen ?! Wat betekent dat voor de gezondheid? ” centraal zal staan. De samenkomst is zoals altijd weer in ‘Het Kompas’ aan de Passedwarsstraat  69B in Wijchen Noord.
Wandeling
Om 9.30 uur wordt een korte introductie gehouden door deelnemers van de pijler ‘Verbind’
Tijdens de introductie wordt de deelnemers gespreksstof aangereikt voor de wandeling, die aansluitend zal starten.  Een mooie wandeling door Wijchen wordt verzorgd door Maria Lange.
Na ongeveer een uur in de buitenlucht,  eindigt de wandeling wederom bij ontmoetingscentrum 'Het Kompas' .

Presentatie
Om ongeveer 10.45 uur start de presentatie ingeleid door raadslid Johan de Kievit ( Sociaal Wijchen). Daarna zullen Ernie Drissen, vanuit de Stichting Leergeld en Caroline Visser, vanuit Vincentius vertellen over hun ervaringen met de problematiek van armoede. Vervolgens zal wethouder Agnes Schaap ons informeren over het gemeentelijk beleid mbt. armoede.
We zullen afsluiten door in gesprek te gaan met de belangstellenden en samen vaststellen wat we als Gemeente Wijchen en als Wijchen Gezond nog meer kunnen doen om  beter met het bestaan van armoede om te gaan en waar mogelijk armoede te verminderen.
De ochtend met elkaar duurt tot ongeveer 12.00u.

Wandelt u ook mee?
Graag nodigen we jong en oud uit om mee te wandelen.
Neemt u een gast mee?
Heeft u al vaker meegewandeld? Neem 20 juni eens iemand mee die weinig beweegt en die u wilt laten ervaren hoe heerlijk wandelen is en hoe informatief het WijchenGezond Café kan zijn!

WijchenGezond is een initiatief van bewoners en professionals in en uit Wijchen die met elkaar de uitdaging aangaan om van Wijchen in 2018 de gezondste gemeente van Nederland te maken. Er zijn 4 pijlers waar we ons op richten namelijk Eet verstandig, Beweeg, Passie en Verbind. Op de website van www.wijchengezond.nl vindt u meer informatie over dit initiatief en de agenda met activiteiten.

Bent u óók al enthousiast over dit initiatief? U doet WijchenGezond Café  een groot plezier als u uw enthousiasme deelt met anderen zodat er nog meer mensen op de hoogte zijn.

Deelname is geheel vrijblijvend en kosteloos. Koffie of thee tegen betaling van €1,-
lijn