facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
jun 19, 2015

Bekkenbodembewust Bewegen


Op zaterdag 18 april jl. werd na de maandelijkse wandeling door Wijchen Gezond, een presentatie gehouden verzorgd door Marieke Jansen-Wintjes, bekkenfysiotherapeute van Fysio Fit Wijchen en Bernadette Pieterse van Hart for Her met als thema “Bekkenbodembewust Bewegen”. Dit werd zoals gewoonlijk gehouden in 'Het Kompas' in Wijchen Noord.

Niet veel mensen denken bij het horen van het thema Bekkenbodembewust Bewegen aan zichzelf. Nee, we brengen het allemaal in verband met vrouwen en zeker niet met mannen. Maar iedereen heeft bekkenbodemspieren. Natuurlijk lopen vrouwen de meeste kans door zwangerschap en bevalling. Er heerst nog steeds een groot taboe omtrent het bekkenbodem. Voor schouderpijn zoek je een fysiotherapeut of masseur, maar die onderkant……

Je hele leven lang kun je te maken krijgen met een bekkenbodem die niet wil en doet, wat zou moeten en dat kan ook al in de kindertijd beginnen. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale poli’s voor kinderen, maar er zijn gelukkig ook bekkenfysiotherapeuten die zich volledig richten op kinderen. Ook de kinderfysiotherapeut kan hiervoor een specifieke opleiding volgen en kinderen hier verder in begeleiden.

Gaan bekkenbodemproblemen vanzelf over? NEE! Spontaan zal het probleem niet overgaan. En daarom is het zo belangrijk dat er over gesproken wordt.

Dat was ook het doel van deze ochtend. Achteraf hoorde ik het commentaar van de aanwezigen: ”Waarom er geen 200 mensen in de zaal zaten?”,
“Wat een enorm interessant onderwerp!”,
“Wat heb ik veel aan deze ochtend gehad!”

Over Bernadette Pieterse;
Ik ben eigenaresse van Hart for Her Wijchen. Recent heb ik een 3 daagse cursus gevolgd bij Profundum om de dames bij Hart for Her Bekkenbodembewust te laten trainen. Na deze cursus werd ik daar zo enthousiast over, dat ik Marieke Jansen heb gevraagd samen te gaan werken om dit onderwerp veel breder op de kaart te zetten en mensen te helpen de klachten te minimaliseren.

In september doen we de lezing nogmaals over bij Hart for Her Wijchen aan de Herenstraat 36. Op deze avond is iedereen welkom. Datum en tijdstip volgen later.

lijn