facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
dec 23, 2015

Aanbieding suikerbord van WijchenGezond aan burgemeester Verheijen


Op 9 juli 2015 heeft de subgroep ‘(H)eerlijke (informatie over) voeding van de pijler Eet Verstandig het eerste suikerbord aangeboden aan onze burgemeester. Dit suikerbord is ontwikkeld om inwoners van onze gemeente bewust te maken van de hoeveelheid (verborgen) suikers die we binnen krijgen via veelgebruikte dranken. Daarbij wordt ook vermeld hoeveel beweging daar tegenover staat om deze calorieën weer te verbranden.

Het suikerbord gaat geplaatst worden in sportkantines, kantines van scholen en wachtruimten van huisartsen en fysiotherapeuten in de gemeente Wijchen. De suikerconsumptie is een belangrijk aandachtspunt voor volwassenen zowel als kinderen nu overgewicht steeds verder toeneemt. Met dit suikerbord wil WijchenGezond bewustwording creëren over het suikergebruik. Onze burgemeester draagt WijchenGezond een warm hart toe en heeft toegezegd als ambassadeur van dit initiatief te willen optreden.

De subgroep ‘(H)eerlijke (informatie over) voeding van de pijler Eet Verstandig werkt aan allerlei voorlichtingsmaterialen om niet alleen aandacht te vragen voor suikers in de voeding maar ook voor het belang van het drinken van voldoende water en het gebruik van natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen.

 

lijn