facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
mei 26, 2016

Gezondheidsdag 25 september 2016 Markt Wijchen


Vanuit de pijler beweeg organiseren wij op zondag 25 september voor de 2e maal een Wijchense gezondheidsdag op de markt in Wijchen.

Allerlei gezondheid gerelateerde bedrijven, verenigingen en instellingen zullen zich die dag manifesteren en tentoonstellen via  kraampjes op de markt. Op de gezondheidsdag zullen gezondheidstesten en –metingen worden uitgevoerd.

Fitness en sportaanbieders zullen zich presenteren en er zullen diverse demo’s gegeven worden. Daarnaast zal er aandacht zijn voor  valpreventie voor ouderen.

De gezondheidsdag begint vanaf 12:00 en wordt voortgezet tot 17:00.

Hebt u interesse om met uw bedrijf een kraampje te huren en de hele dag uw bedrijf te vertegenwoordigen op de Markt aan het Wijchense publiek? Stuur dan een mail naar info@derkssport of wijchengezond@gmail.com en vraag om een deelname formulier. Of download het hier van de site.

De volgende organisatie hebben reeds toegezegd dat ze aanwezig zullen zijn op de 2e Wijchense Gezondheidsdag:

 1. Frank en Wilma Willems; sfeer van Willems
 2. Jolanda de Groot praktijk delende handen--stoelmassage ; demonstratie aan de zijkant van de kraam
 3. Workshop wijchen; gezonde voeding door  Iris stevens kan evt cancellen indien de gezondheid het niet toe laat
 4. Astrid van Hal; forever Living products 
 5. Lisanne Bruisten; diëtist Broekstraat Nederasselt
 6. Carlien Hofland; medisch pedicure 
 7. Hart for Her; Bernadette Pieterse ; damessportschool
 8. Beter Horen  Wijchen; Nicole en Rianne 
 9. Dreamyoga ; Esther Dijckmans
 10. Derks4sport Leefstyle & preventiecentrum ; Marcel Fassbender
 11. Orthopedisch medisch speciaalzaak Vermolen; Martien Vermolen         
 12. Vita health; Fenny van de Bovenkamp 
 13. Jeanine Asbreuk ; Beuningen Gezond, Herbalife
 14. Wijchen Gezond ; Ernie Drissen en Astrid Winkemius (suikerbord,landcering VLC app & spinnenweb, filmpjes topsporters en filmpje Wijchen Gezond)
 15. Hetty Voeten; valpreventie      
 16. Oud Fit; Paul Reekers, Riet v d Brandenburg
 17. Maartje Jolijn; peuter & kleutergym
 18. Miranda Verlaan, bewust balans & Therapie en trainingen (hoog gevoeligheid, stress en onzekerheid) &
 19. Zwembad de Meerval;  Eddy Schuurmans
 20. Intersport Snelders; Patrick Dieckx
 21. Zen4You, Irma Soetekauw

De Gezondheidsdag begint om 12.00 uur en duurt  tot 17.00 uur. De opzet is thematisch:    

-    Gezonde Leefstijl

 • Voeding
 • Verzorging
 • Mindfulness
 • etc.

-       Gezond bewegen

 • Sportverenigingen
 • Jeugd
 • 50+
 • Fitness-dance-fietsen
 • etc.

-       Gezondheidszorg

 • Paramedische zorg
 • Valpreventie
 • Hoortest/oogmeting
 • Etc.

Praktijd delende handen; Demonstratie stoelmassage, advies m.b.t. houding, beweging, spier- en gewrichtsproblematiek, massage- en lichaamsgerichte therapie, Traditionele Chinese Geneeswijzen, energetische therapie en coaching.

Deelnemers aan een obesitas challenge zullen hun verhaal doen. Sportverenigingen en instellingen zullen over hun aanbod vertellen. Allerlei demonstratie zullen er die dag gegeven worden.

Ieder bedrijf, organisatie of vereniging die iets te bieden heeft op een van deze gebieden kan zich op de markt presenteren.

WijchenGezond stimuleert activiteiten voor jong en oud. Wij juichen demonstraties, gezondheidstesten en – metingen van harte toe. Ook kleine organisaties zijn welkom, neemt u dan contact op met één van onderstaande organisatoren.

Heeft U interesse Uw organisatie te presenteren en een kraam te huren, vul dan bijgaand  inschrijfformulier in en mail dit voor 1 juli 2016 naar:  info@derkssport.nl of wijchengezond@gmail.com 

De kosten voor de kraam zijn € 30. Voor stroom betaalt u € 10,00.

Na akkoord aanmelding wordt een factuur  toegestuurd voor het overmaken van het bedrag .
Bekijk voor meer informatie of indien u vragen heeft over de gezondheidsdag op de website: www.wijchengezond.nl of stuur een mail naar onderstaande organisatoren.

U komt toch ook?

 

Actueel

Deelnemerslijst Beweeg

 

Actueel nieuws

aug 2, 2018
Categorie: Beweeg
Het Gezondheidsfestival van WijchenGezond is de ideale plek om een enthousiaste en bewuste doelgroep persoonlijk te ontmoeten! Op 30 september 2018 organiseert WijchenGezond het Gezondheidsfestival. Een evenement om uw doelgroep persoonlijk te bereiken. Een van de onderdelen van het festival is de Gezondheidsmarkt  die voor de 3e keer plaatsvindt.
sep 14, 2016
Categorie: Beweeg

Over een kleine twee weken is het zover. Dan start op De Markt in Wijchen om 12.00 uur de 2e Gezondheidsdag. Komt u ook een bezoek brengen aan de Gezondheidsdag? De toegang is gratis. Burgemeester Hans Verheijen opent de Gezondheidsdag en geeft tevens het startsein voor de Fietstocht georganiseerd door WijchenGezond.

mei 26, 2016
Categorie: Beweeg
Vanuit de pijler beweeg organiseren wij op zondag 25 september voor de 2e maal een Wijchense gezondheidsdag op de markt in Wijchen.
jun 19, 2015
Categorie: Beweeg
Op zaterdag 18 april jl. werd na de maandelijkse wandeling door Wijchen Gezond, een presentatie gehouden verzorgd door Marieke Jansen-Wintjes, bekkenfysiotherapeute van Fysio Fit Wijchen en Bernadette Pieterse van Hart for Her met als thema “Bekkenbodembewust Bewegen”. Dit werd zoals gewoonlijk gehouden in 'Het Kompas' in Wijchen Noord.
jun 11, 2015
Categorie: Beweeg
Op 30 mei was er Gezondheidsplein op de markt in Wijchen. De EHBO vierde haar 60 jarig bestaan met een informatieve markt waar bewegen, sociale contacten en gezonde voeding centraal stonden.
aug 25, 2014
Categorie: Beweeg

WijchenGezond, zal tijdens de Leurse jaarmarkt op zondag 7 September aanwezig zijn met een actief programma voor Jong en Oud(er). Er zal informatie verstrekt worden over het doel van Wijchen Gezond en door middel van een aantal beweegactiviteiten zal Sport en Bewegen op een creatieve manier op de kaart gezet worden.

lijn

De vier pijlers waarmee gewerkt wordt:

Eet verstandig

eet verstandig - appel

Voeding is een dagelijkse bron van benodigde energie, maar ook een bron van genot en bevrediging. Via de voeding neemt ons lichaam vanuit de darmen stoffen op die nodig zijn voor groei, beweging, voortplanting en onderhoud. Als je je bedenkt, dat ons lichaam iedere zeven jaar totaal opnieuw Lees meer ...

Waar kan ik terecht?

Beweeg

beweeg

Bewegen doen we allemaal elke dag, bewust of onbewust. Voor de een is bewegen heel gewoon, zonder erbij na te denken. Voor de ander is bewegen een activiteit, waarvoor energie gereserveerd moet worden. Voor iedereen binnen deze 2 uitersten willen we bij de pijler Bewegen aandacht vragen. Lees meer >>

Waar kan ik terecht?

Reflecteer & passie

refelctie en passie

Een koning laat een groep blinde mensen uit de stad naar het paleis brengen waar een olifant ze op staat te wachten. De blinde mensen worden gevraagd om te omschrijven wat het is dat ze voelen. Toen de blinde mannen ieder een deel van de olifant hadden gevoeld, vroeg de koning aan ieder van hen: Lees meer ...

Waar kan ik terecht?

Verbind

verbind

In de pijler “VERBIND” willen we samen komen en samen brengen. Een van de pijlers waarop een gezonde gemeenschap rust, is de mate waarop mensen met elkaar verbonden zijn en een intentie en een levensdoel  delen. We willen voorbeeld zijn van zo’n gemeenschap en zo een platform voor iedere. Lees meer...

Waar kan ik terecht?

lijn