facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
sep 12, 2016

UITNODIGING BIJEENKOMST


voor zorg- en welzijnsprofessionals in de gemeente Wijchen.
Woensdag 19 oktober 2016 van 20.00 uur tot 22.00 uurHet Wijchense spinnenweb
Drie jaar geleden is de stichting WijchenGezond opgericht. WijchenGezond is gestart als een samenwerkingsverband van enthousiaste burgers, zorgprofessionals, gemeente, GGD Gelderland-Zuid en ZZG zorggroep. Geïnspireerd door o.a. Blue Zones (https://www.bluezones.com) streven we ernaar de gezondheid van de inwoners van Wijchense te vergroten vanuit de uitdagende missie ‘Wijchen, de gezondste gemeente in 2018’.

Recent is een nieuwe inspiratiebron nadrukkelijker naar voren gekomen. Dit concept “Positieve Gezondheid” ontwikkeld door Machteld Huber (zie www.ipositivehealth.com) wint snel terrein als een nieuwe visie op gezondheid. Minister Schippers van Volksgezondheid en ook een aantal zorgverzekeraars hebben haar concept omarmd en tot speerpunt gemaakt voor het beleid van de komende jaren. Machteld Huber was recent spreekster op ons grote symposium in april 2016. Ze presenteerde hier o.a. het spinnenwebmodel, een simpele en wetenschappelijk onderbouwde tool om gezondheid op eenvoudige wijze in kaart te brengen.
Wij van WijchenGezond hebben in samenspraak met haar een Wijchens spinnenweb gemaakt. De ervaring hiermee geeft in heel korte tijd verrassende en inspirerende inzichten over gezondheid en het groeipotentieel voor hulpverlener en cliënt.

Bijeenkomst
Graag willen we jou als professional in Wijchen uitnodigen voor een bijeenkomst. Hierin kun je kennis maken met dit model en word je zelf zo enthousiast dat je het gaat gebruiken. Gebruik maken van het model is bewezen effectief en bevordert gezondheid. Wij kunnen de missie  van WijchenGezond een reuzenstap dichterbij brengen, wanneer veel mensen een eigen beeld vormen van hun spinnenweb. Daardoor ontstaat een dieper inzicht in de sterke en zwakke kanten en mogelijk zelfs van de inspiratiebron en levensmissie. Het gebruik er van kan ook de samenwerking  tussen de verschillende professionals stroomlijnen en op elkaar afstemmen.

De bijeenkomst vindt plaats in
Meander, ‘t Kompas, Passedwarsstraat 69b Wijchen,
op woensdag 19 oktober 2016 van 20.00 uur tot 22.00 uur.

En er zijn geen kosten aan verbonden.  We hopen u te ontmoeten en zijn graag op de hoogte van uw komst. U kunt zich opgeven vóór maandag 10 oktober a.s. via
WijchenGezond@gmail.com

Wijchen wordt er beter van!? En ken je zorg- en welzijnsprofessionals die dit interessant vinden en deze uitnodiging niet hebben gekregen, meld ze dan aan. Ze zijn natuurlijk van harte welkom.

lijn