facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
sep 14, 2016

WijchenGezond 2e gezondheidsdag


Over een kleine twee weken is het zover. Dan start op De Markt in Wijchen om 12.00 uur de 2e Gezondheidsdag. Komt u ook een bezoek brengen aan de Gezondheidsdag? De toegang is gratis. Burgemeester Hans Verheijen opent de Gezondheidsdag en geeft tevens het startsein voor de Fietstocht georganiseerd door WijchenGezond.

Gezondheidsplein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allerlei gezondheid gerelateerde bedrijven, verenigingen en instellingen zullen zich die dag manifesteren en tentoonstellen via kraampjes op de markt. Verder kunt u op deze gezondheidsdag gezondheidstesten en –metingen laten uitvoeren.  Fitness en sportaanbieders zullen zich presenteren en er zullen diverse demo’s gegeven worden. Daarnaast zal er aandacht zijn voor valpreventie voor ouderen.

Fietstocht

Tijdens deze Gezondheidsdag organiseert WijchenGezond ook een fietstocht van ongeveer 2 uur zoveel mogelijk over fietspaden en rustige wegen door de prachtige omgeving van Wijchen. De route is circa 22 kilometer en WijchenGezond zorgt voor een routebeschrijving. Op enkele lastige plekken zetten we verkeersregelaars in. U fietst op eigen gelegenheid en op eigen verantwoordelijkheid. E-bikes zijn welkom, kinderen onder begeleiding van hun ouders ook. Fietst u mee?  U kunt zich hiervoor aanmelden via www.WijchenGezond.nl. Deelname is gratis.

Het programma van demonstraties:

12.30 uur Aikido demo
13.00 uur Leleaart Air tumbling; Turn demo en springgroep
13.15 uur Obese groep. Korte vragen voor diegene die niet mee fietsen.
13.30 uur Bodyshake demo Les
13.45 uur Judo demo 80+
14.00 uur Leleaart Air tumbling demo; Turn demo en Springgroep
14.15 uur Obese kort vertellen waar ze mee bezig zijn en demo training WOC
14.30 uur Bodyshake Demo les
14.45 uur Leleaart Acrogym groep demo
15.00 uur Judo demo senioren
15.30 uur Aikido
15.45 uur Leleaart Acrogym groep demo

Tot 25 september 2016!
WijchenGezond, deelnemers pijler Beweeg.

Actueel

Deelnemerslijst Beweeg

 

Actueel nieuws

aug 2, 2018
Categorie: Beweeg
Het Gezondheidsfestival van WijchenGezond is de ideale plek om een enthousiaste en bewuste doelgroep persoonlijk te ontmoeten! Op 30 september 2018 organiseert WijchenGezond het Gezondheidsfestival. Een evenement om uw doelgroep persoonlijk te bereiken. Een van de onderdelen van het festival is de Gezondheidsmarkt  die voor de 3e keer plaatsvindt.
sep 14, 2016
Categorie: Beweeg

Over een kleine twee weken is het zover. Dan start op De Markt in Wijchen om 12.00 uur de 2e Gezondheidsdag. Komt u ook een bezoek brengen aan de Gezondheidsdag? De toegang is gratis. Burgemeester Hans Verheijen opent de Gezondheidsdag en geeft tevens het startsein voor de Fietstocht georganiseerd door WijchenGezond.

mei 26, 2016
Categorie: Beweeg
Vanuit de pijler beweeg organiseren wij op zondag 25 september voor de 2e maal een Wijchense gezondheidsdag op de markt in Wijchen.
jun 19, 2015
Categorie: Beweeg
Op zaterdag 18 april jl. werd na de maandelijkse wandeling door Wijchen Gezond, een presentatie gehouden verzorgd door Marieke Jansen-Wintjes, bekkenfysiotherapeute van Fysio Fit Wijchen en Bernadette Pieterse van Hart for Her met als thema “Bekkenbodembewust Bewegen”. Dit werd zoals gewoonlijk gehouden in 'Het Kompas' in Wijchen Noord.
jun 11, 2015
Categorie: Beweeg
Op 30 mei was er Gezondheidsplein op de markt in Wijchen. De EHBO vierde haar 60 jarig bestaan met een informatieve markt waar bewegen, sociale contacten en gezonde voeding centraal stonden.
aug 25, 2014
Categorie: Beweeg

WijchenGezond, zal tijdens de Leurse jaarmarkt op zondag 7 September aanwezig zijn met een actief programma voor Jong en Oud(er). Er zal informatie verstrekt worden over het doel van Wijchen Gezond en door middel van een aantal beweegactiviteiten zal Sport en Bewegen op een creatieve manier op de kaart gezet worden.

lijn

De vier pijlers waarmee gewerkt wordt:

Eet verstandig

eet verstandig - appel

Voeding is een dagelijkse bron van benodigde energie, maar ook een bron van genot en bevrediging. Via de voeding neemt ons lichaam vanuit de darmen stoffen op die nodig zijn voor groei, beweging, voortplanting en onderhoud. Als je je bedenkt, dat ons lichaam iedere zeven jaar totaal opnieuw Lees meer ...

Waar kan ik terecht?

Beweeg

beweeg

Bewegen doen we allemaal elke dag, bewust of onbewust. Voor de een is bewegen heel gewoon, zonder erbij na te denken. Voor de ander is bewegen een activiteit, waarvoor energie gereserveerd moet worden. Voor iedereen binnen deze 2 uitersten willen we bij de pijler Bewegen aandacht vragen. Lees meer >>

Waar kan ik terecht?

Reflecteer & passie

refelctie en passie

Een koning laat een groep blinde mensen uit de stad naar het paleis brengen waar een olifant ze op staat te wachten. De blinde mensen worden gevraagd om te omschrijven wat het is dat ze voelen. Toen de blinde mannen ieder een deel van de olifant hadden gevoeld, vroeg de koning aan ieder van hen: Lees meer ...

Waar kan ik terecht?

Verbind

verbind

In de pijler “VERBIND” willen we samen komen en samen brengen. Een van de pijlers waarop een gezonde gemeenschap rust, is de mate waarop mensen met elkaar verbonden zijn en een intentie en een levensdoel  delen. We willen voorbeeld zijn van zo’n gemeenschap en zo een platform voor iedere. Lees meer...

Waar kan ik terecht?

lijn