facebooktwitterfacebookInstagrammaillogin
sep 28, 2016

Burgemeester opent tweede gezondheidsdag Wijchen Gezond


Met een appel in zijn hand wandelt burgemeester Hans Verheijen op de zonnige zondagmorgen van 25 september tegen twaalven het marktplein op. Het is daar dan al druk en levendig, want vandaag wordt gevierd dat Wijchen steeds een beetje gezonder wordt.

Met tal van demonstraties, kraampjes vol met informatie en inspiratie, en een fietstocht worden inwoners van Wijchen en omgeving verleid hun gezondheid te verbeteren. De burgemeester verwelkomt haar inwoners. "Om u een beeld te geven van de tijd dat ik als kind opgroeide, in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw, heb ik dit ultieme symbool van gezondheid meegenomen. Natuurlijk wil ik graag bijdragen aan deze mooie dag voor Wijchen, want hier zijn we namelijk dol op records en prestaties.  denk maar aan het olympische brons van 'onze' Ilse Arts, de beste weekmarkt en de mooiste vluchtheuvels. En nu streven we ernaar de gezondste gemeente van Gelderland te worden. Of van Nederland. Laten we de lat maar hoog leggen voor deze uitdaging. Als ik om me heen kijk, zie ik veel enthousiasme, professionaliteit en mentaliteit, die aanstekelijk werkt op anderen. In ieder geval op mij! Ik ben trots dit top samenwerkingsverband waar tal van partijen aan deelnemen en wat uit ónze Wijchense samenleving is ontstaan"
 
Met een ferme hap van zijn appel én een harde toeter verklaart de burgemeester de markt officieel voor geopend. "Op uw gezondheid!"

Klik hier om een foto impressie van de dag te downloaden.
Foto's: Marcel van der Steen.

lijn