ACTIVITEITEN 

Lezing Leefstijl als medicijn

9 september 2019, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Wijchen. Kosten: Aan deze avond zijn geen kosten verbonden


Kun je ziekten voorkomen én genezen door een gezonde leefstijl? Is dat waar, wat is dan waar? En zo ja hoe dan? En is dit voor iedereen hetzelfde? En over welke ziekten gaat het dan? En welke stappen kun je zelf zetten voor méér gezondheid? En wat als een chronische ziekte niet overgaat? Hoe kun je dan op een positieve manier leven?

Deze vragen worden op een interactieve manier behandeld door Marian Nillesen, Leefstijlcoach van Leefstijlxtra, POH en
ambassadeur van Wijchen Gezond. Door haar kennis en ruime ervaring krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.


Op deze avond krijg je meer informatie over gezondheid en leefstijl, positieve gezondheid en kun je ontdekken hoe jouw eigen gezondheid er voor staat. Ook krijg je handreikingen om je gezondheid te verbeteren en wordt er uitleg gegeven over de gecombineerde leefstijlinterventie, sinds januari 2019 in de basisverzekering. In samenwerking met Wijchen Gezond).

Voor meer informatie zie ook www.leefstijlxtra.nl

Aanmelden Lezing Leefstijl als medicijn

IederEen Verhaal

ieder een verhaal

IederEen Verhaal wordt georganiseerd op de eerste woensdag van april en oktober. De eerst volgende keer is dat woensdag 2 oktober 2019 van 19.30 - 21.00 uur

In de Bibliotheek Wijchen ben je van harte welkom om mensen te ontmoeten. De avond begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Tijdens deze avond is het mogelijk jouw verhaal (wat houdt je bezig, wat is je hobby of heb je een bijzonder verhaal) te vertellen en naar het verhaal van een ander te luisteren. Niets is verplicht. Je kan ook alleen komen luisteren.
 

De avond wordt georganiseerd door meerdere organisaties, waaronder de Bibliotheek Wijchen, MeerVoormekaar, WijWijchen, Wijchen Gezond en Novosens.

wandelen op maandagmiddag

Iedere maandagmiddag start er bij Sportschool Derks Derks4Sport Leefstyle & Preventiecentrum in de Homberg een wandelgroep met ambassadeurs van Wijchen Gezond. 

Voel je welkom en sluit aan. Met ongeveer 16 personen een wandeling maken van ongeveer 5 km per uur. Vertrek om 14.00 uur en terug ongeveer 15.15 uur. 

Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden hoeft niet. Op de laatste maandag van de maand drinkt de wandelgroep een kopje thee bij Sportschool Derks (ook gratis). 

groet, Gerrie en Wil, ambassadeurs van Wijchen Gezond. 

 wandelen op dinsdagavond

Voel je welkom op dinsdagavond een uur mee te wandelen in de vroege avond. We starten om 19.00 uur.

Wanneer je de hele dag gewerkt hebt en op de bank de dag aan het overdenken bent, denk je wellicht ‘een wandelingetje zou goed zijn’, maar de puf ontbreekt ……..
Wanneer je met een groep mensen tezamen wandelt, stimuleert dat elkaar en samen wandelen is leuk! Iedereen is welkom en deelname is gratis.


We starten iedere dinsdagavond om 19.00 uur bij Fysiotherapie Wijchen-Zuid; Abersland 2602, 6605 NX Wijchen.
Het wandeltempo is 4-5 km per uur en de wandelingen gaan door het mooie Zuid-Wijchense gebied.
Aanmelden hoeft niet, voel je uitgenodigd om mee te gaan. Tot ziens!

Info: Martien Looman E: m.looman2@chello.nl

wandelen op donderdagavond diabetes challenge

"We zijn vanuit Wijchen Gezond met een mooie groep van ruim 30 deelnemers begonnen met de Diabetes Challenge. We hebben de groep in 3 kleinere groepen verdeeld zodat iedereen zijn of haar tempo kunnen lopen. De sfeer is gezellig en samen werken we met elkaar naar een gezondere leefstijl. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen nog mee gaan doen. Zij kunnen zich aanmelden op www.nationalediabeteschallenge/Wijchengezond.nl. 
Kosten 25 euro voor de hele periode.

We wandelen elke donderdag tm september van 18.30 tot 19.30 vanuit het Mozaïek behalve op Hemelvaartsdag."


De organisatie is in handen van Marian Nillesen, POH en leefstijlcoach, Jolanda Smits, POH, Mariken Scholten POH, Astrid Holweg, Connie Visser en Melina van Rossum diëtisten en Ans Rensen, wandelcoach.

fietstocht 21 mei 2019 10.00 uur – 12.30 uur

Oud-Fit werkt ook mee aan het bankjesproject en organiseert in samenwerking met Wijchen Gezond en Jan Linders Wijchen activiteiten.

De eerste activiteit is een fietstocht. 

Op dinsdag 21 mei 2019 om 10.00 uur start bij Jan Linders een tocht van ongeveer 25 km. Er wordt in rustig tempo gefietst, geschikt voor gewone fietsen en e-bikes. Rond 11.00 uur wordt er koffie gedronken en we hopen rond 12.30 uur weer terug te zijn. 

Kosten € 4,-, daarbij inbegrepen koffie, een bijdrage voor het bankjesproject en iets lekkers van Jan Linders.

Aanmelden bij Riet: oudfitwijchen@gmail.com

prijsuitreiking van de paasactie Wijchen Gezond en Jan Linders Wijchen

Er waren 26 prijswinnaars.De prijzen, inclusief een zakje gezonde mandarijnen, werden op zaterdag 4 mei uitgereikt door Ernie Drissen namens Wijchen Gezond en Wesley Huberts namens Jan Linders.

Het aantal eieren dat geraden moest worden was 173.
Er was 1 klant die dit precies goed geraden had. Zij won 4 vrijkaartjes voor speeltuin Blije Dries. Degenen die 172 hadden geraden wonnen een gratis gezonde lunch bij restaurant Restaurant De Leurse Hof.


Dank aan alle deelnemende klanten en mooi dat de opkomst van de prijswinnaars zo groot was!

Succesvolle Paasactiviteit van Wijchen Gezond, bij Jan Linders Wijchen

Klanten konden voor €1,= raden hoeveel eieren er zaten in een grote glazen vaas. Daar waren mooie prijzen mee te winnen. Studenten van de HAN organiseerden een eier-speurtocht voor kinderen en verkochten pakketjes met ingrediënten voor een heerlijke eiersalade, inclusief recept. In totaal is er gedurende een ruime week € 288,- verdiend.

Jan Linders gaat dit mooie bedrag voor ons verdubbelen. Twee nieuwe banken komen er dus zeker bij na deze paasactie. Binnen twee maanden hebben we dus al bijna ons streefdoel bereikt: 5 banken voor de wijk Achterlo.


Minstens zo mooi als dit fantastische resultaat zijn de vele mooie gesprekken die we konden voeren met de mensen die deelnamen aan de acties. Wijchen Gezond geniet warme belangstelling is de conclusie. En vooral ook de prachtige onderwijsopdracht die de leerlingen van het @procollege Wijchen krijgen door dit project, kreeg alle lof.

We gaan vol goede moed op naar een volgende activiteit in mei en juni, waarbij we samen met Oud-Fit een gezonde wandel- en fietsactiviteit zullen uitvoeren. En natuurlijk …… op naar nóg een bank !

Veel dank aan iedereen die dit mooie resultaat mede mogelijk maakte :
studenten van de HAN University of Applied Sciences /Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Contactclown Mimakker Teuntje, @WimHermens, @PieterKramer, @AlbertPelser, Marian Nillesen, Johan de Kievit en Ernie Drissen

Zaterdag 23 maart 2019 is het feest bij sponsor Jan Linders Wijchen


Vijf nieuwe banken voor de wijk Achterlo, Wijchen

Zaterdag 23 maart is het feest bij sponsor Jan Linders Wijchen. Vanaf 11.30 uur zingt daar Popkoor Di Capelli, worden er koekjes verkocht door het Pro-College Wijchen, doet fysiotherapeute Hetty Voeten een muzikale beweegactiviteit en kunt u verder kennismaken met meer activiteiten van Wijchen Gezond.  #wijchengezond #ProCollegeWijchen#Wijchen #Achterlo

bankjes initiatief: Wijchen Gezond’ lokaal goed doel van Jan Linders in Wijchen voor 2019

Wijchen Gezond is dankbaar te kunnen melden dat de medewerkers van de supermarkt Jan Linders in Wijchen Homberg ‘Wijchen Gezond’ hebben gekozen te adopteren als lokaal goed doel voor 2019.

Met adopteren is bedoeld dat zij zich gedurende het jaar willen inzetten voor ons doel. Onder andere zal de opbrengst van twee actieperioden in 2019 geheel ten goede komen aan ‘Wijchen Gezond’. Meer weten? kijk op www.janlindersfonds.nl