resultaat Wijchen Gezond bankjesinitiatief goed doel van Jan Linders in Wijchen voor 2019

Wijchen Gezond is  trots en dankbaar te kunnen melden dat het lokale goede doel van de supermarkt Jan Linders in Wijchen Homberg ‘Wijchen Gezond’  een mooi eindresultaat heeft opgeleverd, 

Stefan Hendriks van supermarkt Jan Linders heeft symbolisch het eindbedrag overhandigd aan initiatiefneemster Ernie Drissen. 

bankjes initiatief

Wijchen Gezond’ lokaal goed doel van Jan Linders in Wijchen voor 2019

Wijchen Gezond is dankbaar te kunnen melden dat de medewerkers van de supermarkt Jan Linders in Wijchen Homberg ‘Wijchen Gezond’ hebben gekozen te adopteren als lokaal goed doel voor 2019.

Met adopteren is bedoeld dat zij zich gedurende het jaar willen inzetten voor ons doel. Onder andere zal de opbrengst van twee actieperioden in 2019 geheel ten goede komen aan ‘Wijchen Gezond’. Meer weten? kijk op www.janlindersfonds.nl

Twaalf nieuwe bankjes voor Wijchen  !


In 2019 werd het bankjesproject van Wijchen Gezond een jaar lang  "het goede doel" van supermarkt Jan Linders. Bij de start van 2020 laten we weten dat het een zeer succesvol jaar is geweest.  Praktijkschool Pro College kan maar liefst 12 nieuwe bankjes gaan maken en ze plaatsen op mooie plekjes in Wijchen.  Dankzij de fijne samenwerking met de supermarkt, met sportvereniging Oud-Fit, met wijkcentrum 't Achterom, met studenten van de HAN en vele ambassadeurs van Wijchen Gezond, hebben we het hele jaar activiteiten kunnen uitvoeren waarmee we een prachtig bedrag hebben verdiend.

Dank ook aan de klanten van de supermarkt die deelgenomen hebben aan onze activiteiten.

Wijchen zal er weer een stukje mooier op worden!

De hoofdprijs: een prachtig horloge !
Gezonde wafels bakken en een lootje trekken met 'altijd prijs'

Zaterdag 28 september de opening van het eerste bankje van Jan Linders Wijchen vanuit het ‘Jan Linders project'‘ voor Wijchen Gezond én de uitreiking van de cheque voor de opbrengst van het eerste halfjaar: €1.218,00 dat zijn 6 bankjes voor de wijk Achterlo in Wijchen.
Dank aan leerlingen en docent van het Pro College. Daarna volgde een gezellige burendag met een verscheidenheid aan activiteiten: veel muziek, bijzondere presentaties en een mooi buurtschilderij gemaakt door 9 kinderen. Dank aan iedereen die deze mooie dag mogelijk maakte.

burendag 2019

Rondom en binnen Wijkcentrum ’t Achterom vinden allerlei activiteiten plaats:
·         van country-dance demonstaties tot sjoelen en biljarten
·         kleedjesmarkt:  kinderen kunnen rondom Wijkcentrum ’t Achterom op hun kleedjes kinderspulletjes verkopen

·         mooie kettingen of armbanden maken met een heuse My Jewellery
·         samen een buurtschilderij  maken
·         demonstraties en presentaties van mindfull-kids, tai-chi en fysiotherapie
·         heerlijke soep van pluktuin Sfeer van Willems eten
·         Hulphond geeft demonstaties
·         Marion Arts maakt bijzondere foto’s van uw kinderen tegen een aantrekkelijk prijs
·         Le Poutre en De Blauwe Steen hebben mooie aanbiedingen
·         bij Jan Linders worden heerlijke wafels gebakken
·         de Emmanuelkerk is geopend voor een gratis kopje koffie
·         de sportcontainer op het speelveld naast Jan Linders waar fysiotherapeuten van Het Leefstijlcentrum  de gebruikers begeleiden
·         muziekschool leerlingen demonstreren hoe je een goede muzikant wordt
·         en veel muziek: Popkoor Di Capelli, Big-Band Wijchen en koor Amicitia zorgen voor gezelligheid.
 
En tot slot, maar eigenlijk als eerste, wordt bij de ingang van het winkelgebied het eerste bankje geplaatst door de leerlingen van het Pro-College vanuit het Jan Linders project ‘goede doel 2019’
 
Wil je meedoen aan de kleedjesmarkt geef je dan op bij wijchengezond@gmail.com 
of bel naar 06-10 90 36 67. 
 
Wees welkom alle buren van Achterlo
 
*entree is gratis, voor sommige activiteiten kan een kleine bijdrage voor de onkosten gevraagd worden.

burendag achterlo zaterdag 28 september 2019 11.00 - 16.00 uur


Wijchen Gezond wil graag samen met het Pro-College Wijchen en het wijkcentrum van  het Achterom de burendag organiseren. We willen graag dat zoveel mogelijk bewoners, verenigingen, scholen en activiteiten in en uit de wijk Achterlo met elkaar in contract brengen en iets van zichzelf te laten zien. 

Senioren Sportvereniging Oud-Fit organiseerde samen met Wijchen Gezond  in de maand juni een aantal sportieve activiteiten . De opzet was een bijdrage te leveren aan het Jan Linders project zodat er nog meer bankjes in Wijchen komen.

Er was een fietstocht door de omgeving van Wijchen, een racket-toernooi in sportzaal Achterlo en als afsluiting een prachtige wandeling door Balgoij .
Het weer was heerlijk en de Holtsehoek een mooie plek om koffie te drinken, de tuin te bewonderen en te genieten van een heerlijke lunch.
De lunch werd gemaakt op het Pro-College door 14 enthousiaste leerlingen: een verse aspergesoep, gezonde broodjes en een verse fruitsalade voor elke wandelaar. Hulde aan juf Joke en haar leerlingen! Dank aan Jan Linders die de producten sponsorde.

Oud-Fit zorgde voor een hele mooie opbrengst na al deze sportieve inspanningen : twee nieuwe banken is het resultaat!
Dat wil zeggen nadat Jan Linders het bedrag verdubbeld heeft, want zo is de afspraak!

Senioren Sportvereniging Oud-Fit werkt mee aan het bankjesproject van Wijchen Gezond door Jan Linders gekozen tot “het goede doel van 2019”.

 

Oud-Fit organiseert een “Racket Toernooi“ in de sporthal van Achterlo een circuit van badminton en dynamic tennis. Deelname voor leden van Smashing en Oud-Fit inclusief koffie met ‘iets lekkers’ en gezonde snack na afloop. Verzorgd door Wijchen Gezond met producten van Jan Linders. Een deel van de opbrengst is voor het bankjesproject van Wijchen Gezond. 

Senioren Sportvereniging Oud-Fit werkt mee aan het bankjesproject van Wijchen Gezond door Jan Linders gekozen tot “het goede doel van 2019”.

 

Oud-Fit organiseert als einde seizoenactiviteit voor al haar leden een wandeling inclusief koffie/ thee. Een gezonde lunch wordt verzorgd door Wijchen Gezond met producten van Jan Linders.

 

bankje nummer 20

juni 2019 
Het twintigste Wijchen Gezond bankje staat bij de molen:  Zonnebloem eert met bankje gewezen vrijwilligster. 
Ernie Drissen  van Wijchen Gezond gaat onverdroten voort met het plaatsen van bankjes langs Wijchense dreven. Afgelopen maandag 24 juni 2019 hield Zonnebloembestuurder Eric Graauwmans toezicht 

op het plaatsen van een bankje aan de voet van de Molenberg. 
bron: De Wegwijs

bankjes nummer 17, 18 en 19 voor hof van de elst 

juni 2019
Drie bankjes voor Hof van de Elst. Wethouder Paul Loermans heeft deze op 17 juni feestelijk geopend in het bijzijn van bewoners van Hof van de Elst en initiatiefneemster van het bankjesproject Ernie Drissen. De leerlingen van het Pro College (die ook de bankjes voor Wijchen Gezond produceren) tekenden en timmerden voor de drie bankjes en het oordeel van de senioren luidde: met het vakmanschap van de jongens zit het wel goed.
bron: De Wegwijs

bankje nummer 16

mei 2019 
Op maandag 6 mei werd het 16e bankje geplaatst vanuit het 'bankjesproject' van Wijchen Gezond . Drie leerlingen en hun docent van het Pro-College in Wijchen gingen op pad met de bakfiets, schoppen, grondboren en een grote hamer. Het door hen gemaakte bankje werd vakkundig in de grond geplaatst.

Het bankje is te vinden in het Noorderpark ter hoogte van Zwanensingel 37 tot 45. De trotse eigenaren kregen het als geschenk van hun kinderen omdat ze 45 jaar getrouwd waren.

Nieuwe bank Vendam

april 2019
Door het Pro College Wijchen is er een bankje geplaatst in Vendam. De eigenaar  van dit bankje is  De Eikenhorst.

Nieuwe bank Holenbergseweg


april 2019
Leerlingen van het Pro Collega Wijchen hebben aan de Holenbergseweg een bankje geplaatst. 

Het zevende bankje

april 2018 
In Kerkeveld werd aan de boorden van de centrale vijver een bankje neergezet.


De zevende zitplaats die werd geplaatst door de groep Wijchen Gezond, die de vermoeide wandelaar een plek wil bieden om even te verpozen en op die manier meer mensen ertoe wil bewegen eens naar buiten te gaan, te wandelen.

Voor de praktische kant van deze wandelpromotie-actie schakelde Wijchen Gezond de leerlingen van het Pro College aan de Acaciastraat in. Die vervaardigden dit stukje vakwerk voor de vermoeide loper. Nee, de jongens voelden er na gedane arbeid niet voor om te blijven zitten. Zij leren verder.

het tweede bankje

maart 2017
Het tweede bankje is geplaatst. Op de foto leerlingen van het Pro College Wijchen en initiatiefneemster Ernie Drissen.

Feestelijke onthulling allereerste bankje Wijchen Gezond

 

juli 2016
Onder muzikale begeleiding van een accordeonist hebben de wethouder, deelnemers en geïnteresseerden van Wijchen Gezond tijdens een “stoelendans” het bankje in gebruik genomen. Samen met initiatiefneemster Ernie Drissen heeft Wethouder Loermans van de gemeente Wijchen het bankje officieel onthuld.

Het bankje is gemaakt door leerlingen van het Pro College uit Wijchen De initiatiefnemers hopen dat extra zitbankjes mensen stimuleren eerder een wandelingetje te maken en hierdoor anderen ontmoet en nodigen andere organisaties uit dit voorbeeld te volgen door een bankje te sponsoren.