Bankjesinitiatief

Extra zitbankjes.

De initiatiefnemers hopen dat extra zitbankjes mensen stimuleren eerder een wandelingetje te maken en hierdoor anderen te ontmoeten. Verder nodigen ze andere organisaties uit dit voorbeeld te volgen door een bankje te sponsoren.

In juli 2016 werd het eerste bankje onthuld. Inmiddels zijn er al een 20 tal geplaatst. Mede doordat Wijchen Gezond door supermarkt Jan Linders tot “lokaal goed doel” voor het jaar 2019 werd gekozen. Hierdoor zijn er in 2019 een flink aantal bankjes bij gekomen.
Onder muzikale begeleiding van een accordeonist hebben de wethouder, deelnemers en geïnteresseerden van Wijchen Gezond tijdens een “stoelendans” het eerste bankje in gebruik genomen. Samen met initiatiefneemster Ernie Drissen heeft Wethouder Loermans van de gemeente Wijchen het bankje officieel onthuld.

De bankjes zijn gemaakt door leerlingen van het Pro College uit Wijchen.

HET TWEEDE BANKJE

maart 2017
Het tweede bankje is geplaatst. Op de foto leerlingen van het Pro College Wijchen en initiatiefneemster Ernie Drissen.
HET ZEVENDE BANKJE

april 2018
In Kerkeveld werd aan de boorden van de centrale vijver een bankje neergezet.
RESULTAAT WIJCHEN GEZOND BANKJESINITIATIEF GOED DOEL VAN JAN LINDERS IN WIJCHEN VOOR 2019

Wijchen Gezond is  trots en dankbaar te kunnen melden dat het lokale goede doel van de supermarkt Jan Linders in Wijchen Homberg ‘Wijchen Gezond’  een mooi eindresultaat heeft opgeleverd, 

Stefan Hendriks van supermarkt Jan Linders heeft symbolisch het eindbedrag overhandigd aan initiatiefneemster Ernie Drissen. 
NIEUWE BANK HOLENBERGSEWEG

april 2019
Leerlingen van het Pro Collega Wijchen hebben aan de Holenbergseweg een bankje geplaatst. 

NIEUWE BANK VENDAM
april 2019
Door het Pro College Wijchen is er een bankje geplaatst in Vendam. De eigenaar  van dit bankje is  De Eikenhorst.

BANKJE NUMMER 16

mei 2019 
Op maandag 6 mei werd het 16e bankje geplaatst vanuit het ‘bankjesproject’ van Wijchen Gezond . Drie leerlingen en hun docent van het Pro-College in Wijchen gingen op pad met de bakfiets, schoppen, grondboren en een grote hamer. Het door hen gemaakte bankje werd vakkundig in de grond geplaatst.

Het bankje is te vinden in het Noorderpark ter hoogte van Zwanensingel 37 tot 45. De trotse eigenaren kregen het als geschenk van hun kinderen omdat ze 45 jaar getrouwd waren.

BANKJES NUMMER 17, 18 EN 19 VOOR HOF VAN DE ELST 

juni 2019
Drie bankjes voor Hof van de Elst. Wethouder Paul Loermans heeft deze op 17 juni feestelijk geopend in het bijzijn van bewoners van Hof van de Elst en initiatiefneemster van het bankjesproject Ernie Drissen. De leerlingen van het Pro College (die ook de bankjes voor Wijchen Gezond produceren) tekenden en timmerden voor de drie bankjes en het oordeel van de senioren luidde: met het vakmanschap van de jongens zit het wel goed.


bron: De Wegwijs

BANKJE NUMMER 20

juni 2019 
Het twintigste Wijchen Gezond bankje staat bij de molen:  Zonnebloem eert met bankje gewezen vrijwilligster. 
Ernie Drissen  van Wijchen Gezond gaat onverdroten voort met het plaatsen van bankjes langs Wijchense dreven. Afgelopen maandag 24 juni 2019 hield Zonnebloembestuurder Eric Graauwmans toezicht 
op het plaatsen van een bankje aan de voet van de Molenberg.


 
bron: De Wegwijs