diabetes challenge 2020

Iedere stap telt… naar een betere gezondheid !

 

Wandel jij mee met de diabetes challenge 2020? 

De afgelopen maanden heeft ons laten inzien dat een gezonde leefstijl belangrijker is dan ooit. Een gezonde leefstijl betekent onder andere voldoende bewegen. Bewegen maakt je fit en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Samen bewegen is daarnaast ook nog eens gezellig!
Daarom doet  Wijchen Gezond samen met de huisartsenpraktijken mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dit betekent dat wij vanaf  donderdag 27 augustus 2020 elke week  samen met een groep deelnemers wandelen in de buurt. 

Wij nodigen u uit om met ons mee te wandelen!


Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een wandelevenement van de Bas van de Goor
Foundation. Vanwege alle maatregelen rondom Covid-19 passen we de editie van 2020 aan.
We starten dit jaar in september en sluiten de wandelingen af op zaterdag 14 november 2020. Dan is het ook wereld diabetesdag. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als mensen met een andere chronische aandoening als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Wanneer gaan we wandelen?
Op donderdag 27 aug start de eerste wandeling. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Op zaterdag 14 november sluiten we het wandelprogramma feestelijk met elkaar af. Voor uw en onze gezondheid houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen en wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar.

Meedoen of meer weten?
We hopen dat u met ons mee wandelt. We begrijpen het als u nog vragen heeft over de Nationale Diabetes Challenge. Stel uw vragen door
te mailen naar marian@dehuisdokter.nl of
te bellen naar 06 - 46 79 76 01 of
meld u aan via: www.nationalediabeteschallenge.nl/wijchengezond/inschrijving/
vóór 15 augustus 2020.

Kosten
De kosten zijn €15,- en deze bij inschrijving overmaken naar NL86INGB0005251022  
tnv M. ter Welle ovv NDC + uw voor- en achternaam.

De wekelijkse wandeltrainingen vinden plaats op donderdag van 18.30 uur tot 19.30 uur
De wandelingen starten vanaf het Leefstijlcentrum (naast de Meander), Passedwarsstraat 69 C in Wijchen.

De eerste wandeltraining start op donderdag 27 aug 2020 om 18.30 uur (en 18.15 uur aanwezig zijn) De afsluiting vindt plaats op zaterdag 14 november.

Astrid Holweg (diëtiste), Ans Rensen (wandeltrainer/wandelcoach), Mijke ter Welle (fysiotherapeut) en Marian Nillesen (POH en leefstijlcoach)


diabetes challenge 2019

Iedere stap telt… naar een betere gezondheid !

 

13 juni stond de wandeling van de Diabetes Challenge in het teken van het Jan Linders project waarbij geld verdiend wordt voor het plaatsen van banken in Wijchen.
In de bibliotheek was er na de wandeling een interessante presentatie over goede voeding bij diabetes en sporten door de begeleidende diëtisten.
Vier studenten van de HAN hebben die avond  gezonde en overheerlijke hapjes gemaakt en uitgedeeld , waarop de deelnemers  na afloop werden getrakteerd .
De opbrengst van die avond was, na verdubbeling door Jan Linders, genoeg voor een halve bank. 

diabetes challenge 2019

Iedere stap telt… naar een betere gezondheid !


In Wijchen gaat Wijchen Gezond samen met de huisartsenpraktijken weer mee doen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. We nodigen u uit om vanaf half mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km. Het is overigens vrijblijvend,maar wel erg leuk, om naar het festival te gaan.

Informatieavond

Op donderdag 9 mei organiseert Wijchen Gezond een informatieavond over de diabetes challenge in de bibliotheek, Campuslaan 6 in Wijchen. Iedereen die interesse heeft is welkom. De avond begint begint om 19.30 uur tot 21.00 uur.

Graag hiervoor aanmelden via: Marian@dehuisdokter.nl

Start wekelijks wandelen

Vanaf donderdag 16 mei gaan we wekelijks iedere donderdag wandelen van 18.30 uur tot 19.30 uur vanaf het Mozaïek aan de Campuslaan 6 in Wijchen.

De organisatie is in handen van Marian Nillesen, POH en leefstijlcoach, Jolanda Smits, POH, Mariken Scholten POH, Astrid Holweg, Connie Visser en Melina van Rossum diëtisten en Ans Rensen, wandelcoach.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/Wijchengezond

In 2017 en 2018 heeft Wijchen Gezond met een enthousiaste groep mee gedaan. Er is vanuit deze groep weer veel animo om ook dit jaar weer mee te doen. Het is vooral ook gezellig, gezond en je doet nieuwe contacten op.

Indien u meer informatie wenst over Nationale Diabetes Challenge, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met Marian Nillesen via marian@dehuisdokter.nl of tel nr 06-46797601. Graag aanmelden voor deze avond.

met vriendelijke groet, 

Marian Nillesen, POH en leefstijlcoach, Jolanda Smits, POH, Mariken Scholten POH, Astrid Holweg, Connie Visser en Melina van Rossum diëtisten en Ans Rensen, wandelcoach.