Diabetisch challenge

WANDEL JIJ MEE MET DE DIABETES CHALLENGE 2024?

Iedere stap telt..naar een betere gezondheid !

In Wijchen gaat Team NDC Wijchen in samenwerking met de Gemeente Wijchen, Wijchen Gezond, verschillende zorgprofessionals en huisartsenpraktijken uit Wijchen weer mee doen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2024. Dit jaar alweer voor de 8e keer. We nodigen mensen uit om vanaf half mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen! Mensen die uit zich zelf moeilijk in beweging komen, lastig vinden om alleen te komen of niet of moeilijk aan kunnen sluiten bij een sportvereniging, om welke reden dan ook, zijn nadrukkelijk uitgenodigd. In Wijchen organiseren we ook nog een gezonde kookactiviteit en zullen na september ook nog met regelmaat een wandeling organiseren.
Omdat we gebruik kunnen maken van de subsidie van het Lokaal Preventieakkoord van de gemeente Wijchen, zijn er geen kosten aan verbonden.

Start wandelingen

Op donderdag 16 mei start de eerste wandeling: we lopen van 18.30 uur tot 19.30 uur vanaf de Buizerdstraat. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10 of 15 kilometer. We sluiten de NDC feestelijk af in Arnhem.

Informatieavond

Op maandag 22 april is er een informatieavond over de Diabetes Challenge in de bibliotheek, Campuslaan 6 in Wijchen. Iedereen die interesse heeft is welkom. De avond begint om 19.00 uur tot 20.00 uur. De zaal is om 18.45 uur open. Voor koffie/thee wordt gezorgd. Graag vóór 18 april hiervoor aanmelden via de site van de bibliotheek Wijchen (agenda/activiteiten). Heeft u verder nog vragen bel dan 06-46797601

Meedoen of meer weten?

Gaat u ook mee wandelen? Schrijf u in vóór 9 mei via: www.nationalediabeteschallenge.nl/wijchengezond. Na inschrijving volgt er nog meer praktische informatie. Inschrijven kan vanaf 18 april.

De organisatie is in handen van Team NDC Wijchen: Ans Rensen (wandeltrainer), Anne van Duifhuizen (POH en gewichtsconsulente) en Marian Nillesen (POH en leefstijlcoach).

Verdere achtergrondinformatie

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen jaren al ruim 25.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Met vriendelijke groet,

Astrid Holweg (diëtiste), Ans Rensen (wandeltrainer/wandelcoach), Mijke ter Welle (fysiotherapeut) en Marian Nillesen (POH en leefstijlcoach)

 

 

 

Hiernaast een sfeerfoto van een kookworkshop over gezond eten.