Diabetisch challenge

WANDEL JIJ MEE MET DE DIABETES CHALLENGE 2022?

Iedere stap telt..naar een betere gezondheid !

In Wijchen gaat Team NDC Wijchen in samenwerking met de Gemeente Wijchen, Wijchen Gezond, verschillende zorgprofessionals en huisartsenpraktijken uit Wijchen weer mee doen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2022. Dit jaar alweer voor de 6e keer. We nodigen mensen uit om vanaf half mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Start wandelingen

Op donderdag 12 mei start de eerste wandeling: we lopen van 18.30 uur tot 19.30 uur vanaf de Buizerdstraat. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. We sluiten de NDC feestelijk af in Arnhem.

Informatieavond

Op dinsdag 19 april is er een informatieavond over de Diabetes Challenge in de bibliotheek , Campuslaan 6 in Wijchen. Iedereen die interesse heeft is welkom. De avond begint om 19.00 uur tot 20.00 uur. De zaal is om 18.45 uur open. Voor koffie/thee wordt gezorgd. Graag vóór 18 april hiervoor aanmelden via: ndcwijchen@gmail.com of via de site van de bibliotheek.

Meedoen of meer weten?

Gaat u ook mee wandelen? We begrijpen het als u nog vragen heeft over de Nationale Diabetes Challenge. Stel uw vragen door te mailen naar ndcwijchen@gmail.com of te bellen naar 06-46797601 of meld u vóór 5 mei aan via: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wijchengezond/inschrijving/. Na inschrijving volgt er nog meer praktische informatie. Het goede nieuws is alvast….. dat er een gezonde kookactiviteit wordt georganiseerd en dat er dit jaar geen kosten zijn verbonden aan de inschrijving met dank aan de Gemeente Wijchen!! Er is een maximum van 35 inschrijvingen.

De organisatie is in handen van Team NDC Wijchen: Astrid Holweg (diëtiste), Mijke ter Welle, (fysiotherapeute), Ans Rensen, (wandeltrainer) en Marian Nillesen (POH en leefstijlcoach).

Verdere achtergrondinformatie

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vijf jaar al ruim 25.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Met vriendelijke groet,

Astrid Holweg (diëtiste), Ans Rensen (wandeltrainer/wandelcoach), Mijke ter Welle (fysiotherapeut) en Marian Nillesen (POH en leefstijlcoach)