Maandag 23 januari; presentatie van “Het bijna-vergeten-verhalen boek” in het Mozaïek.

Er is heel goed nieuws ! ” HET BIJNA-VERGETEN-VERHALEN BOEK ” ligt klaar op de plank, 400 exemplaren om weg te geven en te verkopen!

Heel trots zijn we, dat dit bijzondere project, dat zo goed past binnen de visie van Wijchen Gezond, geslaagd is.

54 zeventig-plussers en 96 kinderen, waarvan de meesten leerlingen waren van groep 8 van basisschool Het Zuiderpad en De Paulusschool in Wijchen, hebben samen gezorgd voor 54 bijzondere, ontroerende en grappige verhalen. Verhalen van kinderen in de jaren 40 en 50.
Het is een prachtig boek geworden !

Gezondheid is , volgens de visie van Positieve Gezondheid, gebaseerd op meerdere pijlers. De belangrijkste daarvan zijn – gezonde voeding – voldoende bewegen- een doel hebben in je leven- verbonden zijn met je medemens.
Juist die verbinding werd op een bijzondere manier tot stand gebracht tussen de oudere – en de jongere generatie. Er was grote aandacht van de kinderen tijdens het vertellen van de oudere, die hen gekozen had. De kinderen verdiepten zich in de ervaringen van de ouderen, toen zij net zo oud waren als de kinderen nu. Bijzondere gesprekken vonden plaats en er waren ‘oren die luisterden’!
De ouderen hadden al weken tevoren hun jeugd aan zich voorbij laten komen en zich afgevraagd wat het onderwerp zou kunnen worden van hun gesprek ! Ook de ontmoeting van de ouderen op de dag van de vertelsessies, was mooi en plezierig. Zelfs oude bekenden vonden elkaar terug!

 

Op 23 januari om 16.00 uur start in Theater ‘t Mozaïek, een feestelijke bijeenkomst van ongeveer een uur, in samenwerking met de Bibliotheek. Er wordt o.a. gezongen, gedanst en muziek gemaakt, door een aantal leerlingen van Theaterschool Hakoena. Zowel oud als jong zal zich aangesproken voelen.
We zijn vereerd met de aanwezigheid van onze nieuwe burgemeester en onze wethouder met Gezondheid in haar portefeuille.

Na afloop ben je welkom in de Bibliotheek, waar een drankje klaar staat en natuurlijk een gratis exemplaar van het verhalenboek.

Alle deelnemers aan dit project zijn uitgenodigd.
Ambassadeurs van Wijchen Gezond zijn van harte welkom!

Fijn als je je wilt aanmelden, zodat we zeker weten dat, er voldoende plaats is voor alle belangstellende ouderen en kinderen die deelnamen aan het project.

Via de mail : ernie.drissen@gmail.com
telefoon : 06-10903667